nieuws

Koop doet Nacap van de hand

bouwbreed Premium

De Koop Groep maakt zich op voor de verkoop van pijpleidingenbouwer Nacap. Dit wordt bevestigd door directiesecretaris Paul van Soest.

Volgens hem vinden op dit moment “onderhandelingen plaats met meerdere partijen”. Hij wil bevestigen noch ontkennen dat het Oostenrijkse Habau een van de bedrijven is waarmee wordt gesproken. Habau wordt in de markt genoemd als de voornaamste kandidaat om Nacap over te nemen.

Nacap is veruit het grootste onderdeel van de Koop Groep. In 2009 was de pijpenlegger goed voor een omzet van bijna 490 miljoen euro, ruim driekwart van de totale bedrijfsopbrengsten van Koop dat jaar. Anderhalve week geleden maakte Koop bekend dat de activiteiten van Nacap in Nederland en België geleidelijk worden afgebouwd vanwege de moeilijke marktomstandigheden.

Van Soest wilde niet aangeven wanneer de verkoop van Nacap, dat wereldwijd actief is, moet zijn afgerond.

Reageer op dit artikel