nieuws

Kema groeit verder in expanderende markt

bouwbreed

De scherpe keuze voor de energiemarkt is succesvol voor Kema. De omzet steeg met 18 procent tot 245,3 miljoen euro. De winst nam toe tot 18,6 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Piet Nabuurs noemt 2010 een belangrijk jaar voor Kema. “We hebben onze positie in de energiewaardeketen versterkt, maar dat niet alleen. Tevens hebben we ons met onze nieuwe structuur goed gepositioneerd om beter in te kunnen spelen op de groeimogelijkheden van de energiemarkt.”

Vooral het advieswerk op de gebieden energiebesparing, gas en intelligente energienetwerken (grids) lieten internationaal een sterke groei zien. Ook de activiteiten op de terreinen testen, inspecteren en certificeren ontwikkelen zich positief.

Kema liet voor het derde jaar op rij een groei in de dubbele cijfers zien. Op vergelijkbare basis nam de omzet met 19 procent toe tot 245,3 miljoen euro. Van de toename is 10 procent autonoom en komt 7 procent uit aankopen en 2 procent uit valuta-effecten.

Belangrijke trends die Kema beïnvloeden zijn de liberalisering van de energiemarkten en de voortdurend stijgende vraag naar onafhankelijke testen, controles en certificeringen van energieapparatuur. Een rol spelen tevens de investeringen in vernieuwende infrastructuur en de transitie van energie.

Kema integreerde met succes diverse in 2009 overgenomen bedrijven. Ingelijfd werden de Gasunietak Engineering & Technology, Zku (Tsjechië) en Elbas (Duitsland en Zwitserland). Om internationaal beter in te kunnen spelen op de groeikansen volgde aanpassing van de organisatie. Een matrix kwam tot stand met zeven bedrijfslijnen en vier regio’s. Het aantal medewerkers steeg vorig jaar met 15 procent tot 1528.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels