nieuws

IMF wil snel beperking hypotheekrenteaftrek

bouwbreed Premium

De hypotheekrenteaftrek verstoort de huizenmarkt en moet worden beperkt. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een gisteren verschenen rapport over de Nederlandse economie. De regering moet volgens de economen snel met “duidelijke en geloofwaardige” maatregelen komen om de onzekerheid en impact ervan op de woningmarkt weg te nemen. Het IMF pleit voor een […]

De hypotheekrenteaftrek verstoort de huizenmarkt en moet worden beperkt. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een gisteren verschenen rapport over de Nederlandse economie. De regering moet volgens de economen snel met “duidelijke en geloofwaardige” maatregelen komen om de onzekerheid en impact ervan op de woningmarkt weg te nemen. Het IMF pleit voor een brede hervorming van de woningmarkt, inclusief de vrije huurmarkt en sociale huursector. Ook moet de overdrachtsbelasting omlaag, zodat deze meer in lijn komt met overdrachtsbelasting in het buitenland.

Reageer op dit artikel