nieuws

Grontmij beleeft jaar van krimp

bouwbreed

Ingenieursbureau Grontmij heeft vorig jaar zijn winst met 15 procent zien dalen tot 17,3 miljoen euro.

In Nederland krompen de activiteiten met 37,4 miljoen tot 286,5 miljoen euro. “Grontmij heeft een lastig jaar achter de rug. Een jaar ook van transformatie”, zegt bestuursvoorzitter Sylvo Thijsen. Vooral in Groot-Brittannië, Denemarken en Zweden kampte het bijna 10.000 medewerkers tellende concern met gure marktomstandigheden. “In de eerste helft van het jaar bleef in deze landen de vraag ver achter bij onze verwachtingen omdat de overheden voortvarend snoeiden in hun bestedingen. We hebben ons personeelsbestand verder aangepast en moesten daarvoor aanzienlijke herstructureringskosten maken.”

De kosten om de personele sanering mogelijk te maken liepen vorig jaar op tot 7,2 miljoen euro. In 2009 legde het bureau al 11,7 miljoen op tafel aan herstructureringskosten. De netto schuldpositie liep op van 75 naar 194 miljoen. Grontmij zette vorig jaar een omzet neer van 922 miljoen euro, 15 procent meer dan in 2009. De uitbreiding van de activiteiten komt voornamelijk van de vorig jaar overgenomen Franse onderneming Ginger.

Lees hier meer over Grontmij!

Reageer op dit artikel