nieuws

Geen steun voor verplichting energielabel

bouwbreed

De coalitiepartijen zien geen brood in de verplichting van energielabels. Minister Donner (binnenlandse zaken) kreeg donderdag in de Tweede Kamer weerstand tegen de verplichting uit de hoek van zowel VVD, CDA als PVV.

In het voorstel van Donner kan een woning niet verkocht worden zonder energielabel. Tweede Kamerlid Betty de Boer (VVD) wil het doorvoeren van het label liever aan de markt overlaten. Daarin kreeg zij bijval van Kees Verhoeven (D66). Hij pleitte voor een aanpassing van het label waardoor consumenten duidelijker kunnen zien hoeveel zij precies met het label kunnen besparen. Ook Bas Jan van Bochove (CDA) zei grote twijfel te hebben over de verplichting. En PVV’er Eric Lucassen had geen goed woord over voor de verplichting.

Donner gaat ook onder druk van de Tweede Kamer kijken hoe de kwaliteit van het energielabel verbeterd kan worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels