nieuws

Bouwplan Fryske Akademy kunnen doorgaan

bouwbreed

De financiering van de verbouwing van de Fryske Akademy in Leeuwarden is rond. De gevraagde rijksbijdrage gaat niet door, omdat de verantwoordelijkheid voor de academie bij de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) ligt en niet bij het Rijk. Dat laat staatssecretaris Zijlstra (onderwijs) weten in een brief aan de Tweede Kamer. De KNAW heeft […]

De financiering van de verbouwing van de Fryske Akademy in Leeuwarden is rond. De gevraagde rijksbijdrage gaat niet door, omdat de verantwoordelijkheid voor de academie bij de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) ligt en niet bij het Rijk. Dat laat staatssecretaris Zijlstra (onderwijs) weten in een brief aan de Tweede Kamer.

De KNAW heeft zich schriftelijk bereid verklaard een bedrag van maximaal 2,3 miljoen uit te geven aan nieuwe huisvesting. Volgens Zijlstra is dit precies het bedrag dat ontbreekt om de bouwplannen uit 2008 te kunnen uitvoeren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels