nieuws

Bestuurbaarheid

bouwbreed

Volgens mij krijgen we in ons land langzaam echt een probleem op bestuurlijk niveau. Immers, het lijkt dat alleen nog partijen met de grootste bek (sorry voor het woord) en het grofste taalgebruik kunnen winnen. En, eerlijk gezegd, vrees ik dat het dan echt een bende gaat worden. Taferelen zoals men ziet in regeringsvergaderingen in […]

Volgens mij krijgen we in ons land langzaam echt een probleem op bestuurlijk niveau. Immers, het lijkt dat alleen nog partijen met de grootste bek (sorry voor het woord) en het grofste taalgebruik kunnen winnen. En, eerlijk gezegd, vrees ik dat het dan echt een bende gaat worden. Taferelen zoals men ziet in regeringsvergaderingen in diverse buitenlanden, gaan we dan in ons land ook meemaken; dat de parlementariërs elkaar met de vuist letterlijk op diezelfde bek slaan waar die waardeloze taal uitkomt. Nog even en we gaan meten wie de hoogste decibellen haalt en de grofste woorden gebruikt. En tja, dan komen we thans toch echt uit bij Geert Wilders. Maar wie zou er eigenlijk bij gebaat zijn als er in de Eerste Kamer geen meerderheid van de coalitie is. Ik bedoel: de partijen Volkspartij Voor Vrijheid en Democratie VVD, Partij Voor de Vrijheid PVV en de Christelijk Democratisch Appèl CDA hebben nu een meerderheid in de Tweede Kamer. Deze partijen noemt men de regeringspartijen of coalitie. Als deze partijen in de Eerste Kamer met de provinciale verkiezingen geen meerderheid behalen, worden de problemen in de bouw waarschijnlijk groter. Bijvoorbeeld. Er moet een Crisis- en herstelwet komen of, zoals de Miljoenennota 2010 vermeldt, er komt komend jaar 200 kilometer extra asfalt bij. Die documenten worden keurig door de Tweede Kamer geloodst, maar dan volgt de Eerste Kamer nog … en helaas heeft de coalitie daar geen meerderheid. En dat terwijl het bedrijfsleven er met Loek Hermans (denk aan het mkb) en Elco Brinkman (denk aan Bouwend Nederland) twee mensen heeft die de werkgelegenheid echt omhoog zouden moeten krijgen. We wachten het maar af. Ik wens u als kiezer de beste keuze en zeg: Stem op werk, stem op de coalitie.

Hoogstraten Wegenbouw

Reageer op dit artikel