nieuws

Ballast Nedam wil ook restjes van Heddes

bouwbreed

Ballast Nedam zit op de eerste rang om ook andere onderdelen van Heddes over te nemen. Dat heeft topman Theo Bruijninckx vrijdag gezegd bij de presentatie van de jaarcijfers.

De Nieuwegeinse bouwer lijfde al de zestien lopende bouwprojecten van de failliete Hoornse aannemer in, alsmede de kleinbouwactiviteiten. “En voor de rest van het bedrijf hebben we exclusiviteit bedongen”, aldus Bruijninckx.

Ballast Nedam geeft daarmee veertig andere bouwbedrijven het nakijken. Zij hadden zich na de ondergang van Heddes gemeld bij de curator van de onderneming.

Vorige week meldde Heijmans in gesprek te zijn over de overname van enkele bouwprojecten van Heddes. Dat is opmerkelijk omdat de Brabanders volgens Ballast Nedam niet tot de laatste zeven bouwers behoorden die nog kans maakten om Heddes-projecten over te nemen.

Bruijninckx benadrukte dat Ballast Nedam de bestaande contracten met de opdrachtgevers van de Heddes-projecten zal respecteren. Grote kostenoverschrijdingen voorziet hij. “Er is natuurlijk wel vertraging van enkele weken ontstaan. Dat kan geld kosten, maar grote problemen met opdrachtgevers verwacht ik daarover niet. Zij zijn blij dat een gerenommeerde bouwer het werk afmaakt. Misschien is op sommige projecten de verloren tijd wel weer in te halen.”

Krenten

De bestuursvoorzitter ontkende overigens dat Ballast Nedam de krenten uit de Heddes-pap heeft gevist. “Daar is geen sprake van. We nemen alle lopende werken over en daarnaast ook de kern van het bedrijf: ruim honderd werknemers en het kantoor in Hoorn. Bovendien kijken we nu naar de vastgoedprojecten. We zien echt kansen om het bedrijf verder uit te breiden.”

Voor voormalig Heddes-topman Kees van Iwaarden is geen rol weggelegd in het nieuwe Heddes Bouw & Ontwikkeling. Het bedrijf komt onder leiding te staan van Niels Doodeman en zal gaan opereren als het regiobedrijf van Ballast Nedam in Noord-Holland. In dat gebied was de bouwonderneming niet of nauwelijks aanwezig.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels