nieuws

Asbest uit Marckhoek

bouwbreed

Asbest uit Marckhoek

Verzorgingstehuis Marckhoek aan het Ginneken in Breda maakt plaats voor nieuwbouw. Maar voordat het complex tegen de vlakte gaat, verwijderen medewerkers van Stolwijk Sloopwerken uit Breda het laatste asbest.

Als het gebouw is gesloopt, verrijst hier het nieuwe Buitenplaats Marckhoek. Telde het verzorgingstehuis 112 woningen, in het nieuwe complex komen 91 huizen. Het gaat om vijftien grondgebonden patiowoningen en 76 appartementen. Hiervan zijn er 53 bestemd voor de verkoop, de rest wordt verhuurd. Opdrachtgever voor de bouw is de Ontwikkelingscombinatie Vesteda-Schonck, Schul & Compagnie-Synchroon. Het nieuwe complex is bedacht door Lukas Ruijs van C5 Architecten. Aannemer is Korteweg Bouw, onderdeel van TBI. Het complex wordt aanzienlijk ruimer van opzet dan het oorspronkelijke complex. De nieuwbouw wordt naar verwachting aan het eind van 2013 opgeleverd.

Reageer op dit artikel