nieuws

Unibail-Rodamco: voor 6,6 miljard projecten in pijplijn

bouwbreed

Unibail-Rodamco wil fors investeren in hoofdzakelijk winkelcentra, in een reeks Europese steden. Het heeft voor 6,6 miljard euro projecten in de pijplijn. Dat meldt de onderneming in zijn jaarverslag over 2010. Met een portefeuille van 24,5 miljard euro is Unibail-Rodamco Europa’s grootste vastgoedbelegger. Het afgelopen jaar groeide de waarde van de portefeuille met 1,6 miljard […]

Unibail-Rodamco wil fors investeren in hoofdzakelijk winkelcentra, in een reeks Europese steden. Het heeft voor 6,6 miljard euro projecten in de pijplijn. Dat meldt de onderneming in zijn jaarverslag over 2010. Met een portefeuille van 24,5 miljard euro is Unibail-Rodamco Europa’s grootste vastgoedbelegger. Het afgelopen jaar groeide de waarde van de portefeuille met 1,6 miljard euro. Projecten zijn in aanbouw in Frankrijk, Spanje, Zweden, Denemarken en Tsjechië. Getekend wordt aan bouwplannen op nog meer locaties. Nederlandse zitten daar vooralsnog niet tussen.

De projecten uit de pijplijn zullen zorgen voor verdere groei, tegen goede rendementen, aldus het bedrijf. Afstoting van objecten die niet onder de kernactiviteiten vallen schept alternatieve investeringsruimte. Unibail-Rodamco belegt in winkelcentra, kantoren en conferentiecentra. Nederlands bezit zijn de Citymall in Almere, het winkelcentrum Leidschenhage in Leidschendam, stadscentra in Zoetermeer en Amstelveen en het Piazza Centre in Eindhoven.

Reageer op dit artikel