nieuws

Twijfels Noorden wegen mee bij CO2-opslagplan

bouwbreed Premium

Bij een besluit over de opslag van CO2zullen de emoties en twijfels in het noorden des lands zwaar meewegen. Dat beloofde minister Verhagen (economische zaken) tijdens een werkbezoek aan Leek en Groningen. In 2007 benaderden de noordelijke provincies en bedrijven het Rijk nog over de mogelijkheid van een demonstratieprojecten voor CO2-opslag in de regio. Inmiddels […]

Bij een besluit over de opslag van CO2zullen de emoties en twijfels in het noorden des lands zwaar meewegen. Dat beloofde minister Verhagen (economische zaken) tijdens een werkbezoek aan Leek en Groningen. In 2007 benaderden de noordelijke provincies en bedrijven het Rijk nog over de mogelijkheid van een demonstratieprojecten voor CO2-opslag in de regio. Inmiddels zijn de twijfels en bezwaren daartegen gegroeid.

Behalve voor opslag onder de Noordzee, heeft het kabinet nergens de handen op elkaar weten te krijgen voor de plannen. In Barendrecht was het verzet ertegen zo fel dat is afgezien van uitvoering. In het noorden heeft de gemeente Marum al neen gezegd tegen opslag.

Reageer op dit artikel