nieuws

Strabag SE stoomt weer op en hoopt omzet met 5 procent te verhogen

bouwbreed Premium

Strabag verwacht dit jaar zijn omzet met 5 procent te kunnen verhogen tot 13,5 miljard euro. Het concern rekent op een verschuiving van opdrachten uit de infrahoek naar werken in de burgerlijke en utiliteitsbouw.

Bestuursvoorzitter Hans Peter Haselsteiner rekent onverbloemd voor de komende jaren op groei. “Realistisch is dat de bouwproductie ook na dit jaar met meerdere procenten zal toenemen.” Hij denkt niet dat de groei het niveau van de dubbele cijfers gaat halen. Vanwege de beëindiging van de staatsprogramma’s om via infrawerken de economie te ondersteunen, schat Haselsteiner in dat het werk van private opdrachtgevers in de burgerlijke en utiliteitsbouw relatief zal toenemen.

Strabag is het nieuwe jaar begonnen met een recordbedrag van 14,7 miljard euro aan werk in portefeuille. Het volume is 6 procent groter dan een jaar geleden. Afgelopen jaar nam het aantal medewerkers van het concern met 2,6 procent af tot 73.600.

De grootste groei in het orderboek komt vanuit de bijzondere activiteiten en concessies. Het bedrag steeg met 11,3 procent tot 4,3 miljard euro.

Wegenbouw

Ook de wegenbouwers zijn uiterst succesvol met het binnenhalen van werk. Het volume aan nieuwe opdrachten steeg met 6,1 procent tot 4,7 miljard euro. De orderportefeuille van de bedrijven in de b&u nam met een procent toe tot een waarde van 5,7 miljard euro. Strabag is vooral actief in Midden- en Oost-Europa. Afgelopen jaar daalde de omzet met 1,9 procent tot 12,8 miljard euro.

Reageer op dit artikel