nieuws

Spanel-systeemwand met kern van karton

bouwbreed

De systeemwanden van Spanell uit Medemblik hebben een kern van karton. Niet een kartonnen honingraatstructuur dwars op de gipsplaten zoals in een holle deur, maar een kartonnen ‘damwand’ die verticaal tussen de gipsplaten is gelijmd. De constructie bestaat dus uit driehoekige kokers – dat maakt de Spanell wand sterk en stijf. “Prijstechnisch zijn onze wanden […]

De systeemwanden van Spanell uit Medemblik hebben een kern van karton. Niet een kartonnen honingraatstructuur dwars op de gipsplaten zoals in een holle deur, maar een kartonnen ‘damwand’ die verticaal tussen de gipsplaten is gelijmd. De constructie bestaat dus uit driehoekige kokers – dat maakt de Spanell wand sterk en stijf. “Prijstechnisch zijn onze wanden vergelijkbaar met metal stud, maar ze hebben geen schroeven die afgewerkt moeten worden”, meldt een woordvoerder. De montage zou tot 60 procent goedkoper zijn. “De elementen worden vertand in elkaar gelijmd voor permanente oplossingen, maar kunnen ook droog worden gemonteerd met verzinkt stalen clips.” Een Spanell-binnenwand is 15 of 30 minuten brandwerend. Door het aanbrengen van twee extra gipsplaten kan de brandwerendheid worden verhoogd naar 60 minuten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels