nieuws

Software ontdektgebreken bouwmodel

bouwbreed

Kubus uit Eindhoven toont op de vakbeurs Bouw en ICT een programma voor het checken van de integriteit van bouwinformatiemodellen. De software is ontwikkeld door Solibri uit Helsinki. De Solibri Model Checker doorzoekt een gebouwmodel en rapporteert fouten. Dat kan gaan om het voldoen aan de regelgeving of het programma van eisen, maar ook om […]

Kubus uit Eindhoven toont op de vakbeurs Bouw en ICT een programma voor het checken van de integriteit van bouwinformatiemodellen. De software is ontwikkeld door Solibri uit Helsinki. De Solibri Model Checker doorzoekt een gebouwmodel en rapporteert fouten. Dat kan gaan om het voldoen aan de regelgeving of het programma van eisen, maar ook om ‘clashes’ waar bouwelementen of delen van de installatie elkaar raken of snijden. Volgens Rob Roef, directeur marketing van Kubus, kan de software bovendien ‘deficiencies’ ontdekken waar onderdelen van het ontwerp ontbreken. Kubus is de leverancier van het cad-programma Archicad en is partner van Solibri voor de Benelux.

Reageer op dit artikel