nieuws

Paradijsvogels

bouwbreed Premium

Is dat even boffen. Jullie hebben het waarschijnlijk nog nooit aan mijn handelwijze gemerkt, maar ik kom uit het slimste gebied van Nederland. Independente academici maakten onlangs in de Hawaiiaanse hoofdstad Honolulu wereldkundig, dat Zuidoost Brabant ‘het’ intellectuele hart is van de Nederlandse economie. Het is maar goed dat ze mij niet in die nasporing […]

Is dat even boffen. Jullie hebben het waarschijnlijk nog nooit aan mijn handelwijze gemerkt, maar ik kom uit het slimste gebied van Nederland. Independente academici maakten onlangs in de Hawaiiaanse hoofdstad Honolulu wereldkundig, dat Zuidoost Brabant ‘het’ intellectuele hart is van de Nederlandse economie. Het is maar goed dat ze mij niet in die nasporing hebben betrokken, want anders was de uitkomst vermoedelijk minder gunstig uitgevallen voor deze opgeblazen Brainport Regio. Gek en hoogbegaafd ligt blijkbaar dicht bij elkaar, want in ditzelfde domein barst het van de mensen met een stoornis in het autismespectrum. Niet alleen het pienterst, maar ook het dwaast dus. Naar het schijnt hebben deze rare paradijsvogels een scherp oog voor detail, een groot plichtsbesef en zijn zij technisch zeer bekwaam. Mijn ouders waren vroeger erg trots op deze eigenschappen die ik al vroeg openbaarde. Op mijn derde jaar kon ik veters strikken, op mijn vijfde jaar een fietsband plakken en op mijn zevende jaar een vogelhuisje maken. Verder was ik ‘Alle Dagen Heel Druk’ en introspectief. Nou waren er wel meer dingen niet in orde, maar mijn verwekkers waren er dik tevreden mee en werden niet opgenaaid door hulpverleners en begeleidingssubsidies. Een comorbide verwarring lijkt dus geen mankement maar een donatie. Het aantal vriendjes dat ik had was uiteraard beperkt, een logisch gevolg van die ‘gedragsproblemen’. Mede om deze reden doe ik ook nu niet mee aan social media, waarin het mogelijk is om in eenzame virtuele domheid duizenden gabbers te hebben. Laatst sprak ik een werkende moeder die zich erg druk maakt over het feit dat er niets met haar vier kinderen aan de hand is. Nikste autisme, dyslexie of dyscalculie. Overigens was ze ook bezorgd dat haar hormonale drift beperkt bleef tot haar eigen man en dat het nog nooit bij haar was opgekomen om eens vreemd te gaan. Oké, ze genoot wel van vragende blikken op dat gebied, maar ze was gelukkig met het monogame voorbeeld dat ze van thuis uit had meegekregen. Wat zou er met de gemiddelde intelligentie in deze creatieve hightech streek gebeuren, als ik voorgoed verkas naar een nat dromenland?

Algemeen directeur techniekHuys

Reageer op dit artikel