nieuws

Ondeugend

bouwbreed

Wat een stelletje blagen zouden de bouwvakkers zeggen. Over wie hebben zij het? Het gaat over twee grote branchevertegenwoordigers die tienduizenden bouwvakkers vertegenwoordigen. We hebben het over Bouwend Nederland en de Aannemers Federatie Nederland, een landelijke koepel van brancheorganisaties voor het mkb. De verenigingen hebben onenigheid, zoals bij veel clubs voorkomt. Haantjes, haantjes en nog […]

Wat een stelletje blagen zouden de bouwvakkers zeggen. Over wie hebben zij het? Het gaat over twee grote branchevertegenwoordigers die tienduizenden bouwvakkers vertegenwoordigen. We hebben het over Bouwend Nederland en de Aannemers Federatie Nederland, een landelijke koepel van brancheorganisaties voor het mkb. De verenigingen hebben onenigheid, zoals bij veel clubs voorkomt. Haantjes, haantjes en nog een haantjes. En dat terwijl de voorzitters van de beide clubs en hun omgeving, gewoon goed met elkaar moeten kunnen praten. Ik moet hierbij sterk aan vroeger denken toen we nog naar de basisschool gingen. We moesten met de bus naar school. En daar kon je de haantjes er al uithalen. De haantjes wilden namelijk altijd voor het raam zitten. Dan konden ze alles zien en – onbewust wel het belangrijkste – werden ze zelf ook door iedereen gezien. Volgens mij is dat bij verschillende mensen nog niet weg. Maar ja, laten we nu even eerlijk zijn, nog steeds heeft Bouwend Nederland het imago door de grote jongens gestuurd te worden. Daarentegen zegt het mkb. Jullie grote jongens, hebben ons vroeger niet zien staan, nu in crisistijden zien jullie ons helemaal niet staan. Want een cao van een ‘kleine’ jongen en harde werker buiten in de praktijk, ziet er toch anders uit dan een cao van één van die ‘grote’ jongens. Maar ‘waar een wil is, is een weg’, daar blijf ik van overtuigd. Misschien moet de cao wel sterker gekoppeld worden aan de aanbestedingsregels, met klant en kwaliteit als doel. Je moet er met een beetje goede wil uitkomen. Ik zou zeggen, kom op onderhandelaars. Samen een beetje water bij de wijn en je bent er. Succes.

Hoogstraten Wegenbouw

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels