nieuws

Nijmegen ruimte rivieren

bouwbreed

Honderden miljoenen voor rivierproject Nijmegen De Waalverbreding, het verleggen van de dijk en het graven van een 2,5 kilometer lange bij 200 meter brede geul bij Lent, gaat definitief door. Staatssecretaris Joop Atsma (Water) gaf gisteren groen licht voor het plan van 351 miljoen euro. De aanbesteding van het project vindt na de zomer plaats. […]

Honderden miljoenen voor rivierproject Nijmegen

De Waalverbreding, het verleggen van de dijk en het graven van een 2,5 kilometer lange bij 200 meter brede geul bij Lent, gaat definitief door. Staatssecretaris Joop Atsma (Water) gaf gisteren groen licht voor het plan van 351 miljoen euro. De aanbesteding van het project vindt na de zomer plaats. Het plan, dat afgelopen jaren op veel verzet stuitte, bestaat voor een deel uit een stadseiland dat ruimte biedt voor woningbouw. Concrete plannen heeft Nijmegen daar echter nog niet voor. De ‘Waalsprong’ vereist ook offers. Huizen en bedrijven moeten wijken. In 2016 moet het grootste en duurste zogeheten Ruimte voor de Rivier project zijn volbracht.

Reageer op dit artikel