nieuws

Lichtgebogen atriumdak

bouwbreed

Den HaagBoven de binnenplaats van het woningbouw- en kantorencomplex De Kroon aan de Turfmarkt in het centrum van Den Haag werkt BRS uit Moerkapelle aan een atriumdak. De specialist in onder meer staal- en glasconstructies maakt een dubbelgekromde staalconstructie van kokerprofielen, waarin later de isolatiepanelen van koudgebogen glas worden gemonteerd. Het dak beslaat na voltooiing […]

Den HaagBoven de binnenplaats van het woningbouw- en kantorencomplex De Kroon aan de Turfmarkt in het centrum van Den Haag werkt BRS uit Moerkapelle aan een atriumdak.

De specialist in onder meer staal- en glasconstructies maakt een dubbelgekromde staalconstructie van kokerprofielen, waarin later de isolatiepanelen van koudgebogen glas worden gemonteerd. Het dak beslaat na voltooiing een oppervlakte van ruim 700 vierkante meter. De glaspanelen hebben een afmeting van 1,80 meter in het vierkant. BRS levert het atriumdak in juli op.

Opdrachtgever van de overkapping is de bouwcombinatie Wijnhaven, waarin BAM en Ballast Nedam samenwerken. De combinatie realiseert, pal naast de eveneens in aanbouw zijnde Jubi-torens voor de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken, een gecombineerd hoog- en laagbouwcomplex met 250 woningen en ruim 8000 vierkante meter kantoorruimte. De plint van het gebouw is onder andere bestemd voor detailhandel.

Foto: Ton Borsboom; tekst: Jan Sint Nicolaas

Reageer op dit artikel