nieuws

Leiden stopte terecht met Huis van de Sport

bouwbreed

Het college van B&W van Leiden heeft terecht de aanbesteding van het project Huis van de Sport stopgezet. De betrokken ambtenaren hebben hun deskundigheid op een integere en professionele manier ingezet. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het rapport van het onderzoek naar de aanbesteding van het Huis van de Sport door onderzoeksbureau Fakton. Het […]

Het college van B&W van Leiden heeft terecht de aanbesteding van het project Huis van de Sport stopgezet. De betrokken ambtenaren hebben hun deskundigheid op een integere en professionele manier ingezet. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het rapport van het onderzoek naar de aanbesteding van het Huis van de Sport door onderzoeksbureau Fakton.

Het rapport concludeert dat realisatie van het project conform het door de raad vastgestelde kaderbesluit onmogelijk was zonder 20 miljoen euro aan gemeentelijke subsidie en participatie in de projectrisico’s. Ook de marktpartijen die zouden deelnemen aan de aanbesteding gaven in hun gesprekken met Fakton aan dat het Huis van de Sport niet haalbaar was binnen de vastgestelde kaders.

Reageer op dit artikel