nieuws

Hik bij Duitsers geeft knik

bouwbreed Premium

De Duitse economie hoeft maar te hikken of in de sterke prijsstijgingen komt een knik. Bij de kunststoffen werd daarom PP 5 euro per ton goedkoper. HDPE noteert gelijk, pvc kost 5 euro per ton meer dan in de voorgaande week.Op de Amerikaanse houtmarkten daalden de prijzen licht. Plaatmateriaal daarentegen werd iets duurder. Zweedse verkopers […]

De Duitse economie hoeft maar te hikken of in de sterke prijsstijgingen komt een knik. Bij de kunststoffen werd daarom PP 5 euro per ton goedkoper. HDPE noteert gelijk, pvc kost 5 euro per ton meer dan in de voorgaande week.Op de Amerikaanse houtmarkten daalden de prijzen licht. Plaatmateriaal daarentegen werd iets duurder. Zweedse verkopers klagen dat de afzet naar Nederland met 1,7 procent is gedaald. De Scandinaviërs hadden met het voorjaar in het vooruitzicht juist op een stijging gerekend. Gezien de sombere bouwverwachtingen lijkt een verder krimpende afzet het meest waarschijnlijk.

Beton- en balkstaal steeg licht in prijs. Stalen buizen werden wat duurder. Aan te nemen vallen verdere prijsstijgingen. Wie terugverlangt naar de recordprijzen die voor de crisis golden, zal moeten wachten tot zeker 2015 of 2016.

Koper werd afgelopen week een procent goedkoper. Aluminium leverde, na begin van de week duurder te zijn geworden, uiteindelijk 2 procent in. Soms volgen de wisselingen elkaar snel op. Zink en lood werden ieder 2 procent duurder.

Reageer op dit artikel