nieuws

Dreamtools maakt lasergestuurde maquette van huis

bouwbreed

Een grote maquette van je eigen woonhuis kun je als huizenkoper krijgen wanneer de makelaar of projectontwikkelaar in zee gaat met het jonge bedrijf Dreamtools.

Het bedrijf uit Nuenen laat de maquettes lasergestuurd snijden uit mdf van 4 millimeter in schaal 1:20. Dat is een stuk groter dan de gemiddelde maquette die vaak wordt uitgevoerd in schaal 1:50 of 1:100. Door het grote formaat krijgen bewoners volgens de bedenkers van Dreamtools veel beter een indruk van de mogelijkheden van hun toekomstige stulpje. Een bouwtekening lezen is immers niet voor iedereen weggelegd.

De aanschouwelijkheid wordt vergroot door er meubels en andere accessoires op schaal bij te leveren. Daarvoor gaat Dreamtools samenwerkingsverbanden aan met lokale bedrijven die op die manier kunnen sponsoren. Met de maquettes en een projectgebonden website bouwt Dreamtools een soort community waarin lokale bedrijven, als loodgieters, badkamerleveranciers, gevelbouwers en hoveniers zichzelf in de etalage kunnen zetten.

Doordat Dreamtools de maquettes lasergestuurd laat snijden, bijna rechtstreeks van de bouwtekening, is het in staat kleine oplages te maken en kan het ook bij kleinere bouwprojecten worden ingezet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels