nieuws

Almere verbijsterd over contractbreuk

bouwbreed

“Met of zonder tunnel, de verbreding van de A9 gaat gewoon door”, beklemtoont Adri Duivesteijn, wethouder in Almere. Hij reageert daarmee op de gemeente Amstelveen die onder afspraken met Rijk en regio probeert uit te komen.

< vervolg pagina 1

Duivesteijn heeft geen goed woord over voor zijn collega-wethouder Herbert Raat in Amstelveen. Die maakte gisteren duidelijk dat hij onder het A9-contract uit wil, omdat zijn gemeente geld tekort komt. “Ik vind dit verbijsterend. Ik geloof het eigenlijk niet. Kan me niet voorstellen dat zoiets waar is”, reageert Duivesteijn.

De Almeerse wethouder is onthutst. “Dit plan kwam uiterst minutieus tot stand. Bijna dagelijks werkten we eraan. Ik ken eigenlijk geen project dat zo zorgvuldig is voorbereid. Daarbij was het de gemeente Amstelveen die twee jaar geleden zo graag een tunnel wilde, waar het Rijk een open bak voor ogen had. Voor mij hoeft die tunnel ook helemaal niet.”

Onfatsoenlijk vindt Duivesteijn de wijze waarop Graat zijn boodschap de wereld inzond. “Hoe durf je dat op deze manier te formuleren en te communiceren. Het gaat ook om een schijnbedrag.” Dat Amstelveen niet alleen de tunnel maar ook het nut van een bredere A9 in twijfel trekt, doet Duivesteijn met een schouderophalen af. “Het is volkomen uitgesloten dat de verbreding niet doorgaat. Gebeurt dat wel, dan zal dat een megavertrouwingsbreuk veroorzaken. Wij houden Amstelveen aan het contract. Ik ga ervan uit dat minister Schultz dat ook doet. Het enige dat zij moet doen, is begin maart het Tracébesluit tekenen.”

Noord-Holland kon gisteren niet tijdig reageren.

Reageer op dit artikel