nieuws

Wonen Limburg start met reorganisatie

bouwbreed Premium

Wonen Limburg is begonnen aan een grote reorganisatie. Volgens bestuurder Wim Hazeu is die nodig om de organisatie beter centraal te kunnen leiden en tegelijk meer aanwezig te zijn in de wijken.

Dat betekent het verdwijnen van de zelfstandige vestigingen in Panningen, Horst, Venray, Roermond, Weert en Heerlen. Die zijn overgebleven na de fusies waaruit Wonen Limburg is ontstaan. Ook de vestigingsdirecteuren verdwijnen, krijgen een andere functie binnen het bedrijf. Het hoofdkantoor komt in Roermond. De corporatie, met 24.000 woningen de grootste in Limburg, gaat de kantoren vervangen door centraal aangestuurde woonwinkels en serviceloketten dichtbij de huurders.

Onder de twee bestuurders Wim Hazeu en Ger Peeters komen drie directeuren die gaan over ‘stenen’, bedrijfsvoering en maatschappelijke taken. Hazeu verwacht dat de huurders met de reorganisatie beter bediend worden. Enkele van de 270 banen krijgen een andere invulling. Dat betekent dat medewerkers soms moeten verhuizen. Hazeu verwacht geen gedwongen ontslagen.

Reageer op dit artikel