nieuws

Lage btw levert 800 miljoen euro omzet op

bouwbreed Premium

De invoering van het lage btw-tarief op arbeid bij verbouwing of renovatie heeft de bouw nu al voor 800 miljoen euro aan extra opdrachten gebracht, ofwel 4000 banen.

Dat blijkt uit een enquête onder 650 leden van Bouwend Nederland. Van de ondernemers meldt 59 procent dat het aantal aanvragen voor offertes opvallend is gestegen. Van hen zegt driekwart ook daadwerkelijk meer werk te hebben binnengehaald.

“Het lage btw-tarief werkt als een stimulans en trekt opdrachtgevers over een streep, die ze anders niet zouden zijn gepasseerd”, aldus Bouwend Nederland. Wel merken veel ondernemers op dat de regeling een aanloopperiode nodig heeft gehad.

Daarom zou de regeling moeten worden verlengd, vindt de organisatie. “Dat is nodig, want de bouwsector heeft nog altijd te kampen met de gevolgen van de crisis. Er is licht aan het einde van de tunnel, maar dat is nog ver weg.”

Reageer op dit artikel