nieuws

BNA Onderzoek ziet kansen zorgfucties in lege kantoren

bouwbreed Premium

BNA Onderzoek bestudeert de mogelijkheden leegstaande kantoren te verbouwen voor zorginstellingen. Het is één van de activiteiten van de onderzoeksafdeling van de architectenbond, die een jaar na de start behoorlijk op stoom blijkt.

De werkwijze bestaat meestal uit een verkenning van mogelijkheden en het zoeken naar goede voorbeelden uit de praktijk. Leegstaande kantoren zijn actueel maar de organisatie waarin vroegere studiestichtingen van de BNA opgingen, onderzoekt veel meer. Zoals studies naar haalbare woningtypen in de Bijlmer die aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen met middeninkomens, de ervaringen met particulier opdrachtgeverschap in Almere en een studie naar het perspectief voor de zogenoemde bloemkoolwijken uit de jaren tachtig.

Reageer op dit artikel