nieuws

Aannemer ruziet over Anne Frankboom

bouwbreed Premium

Van der Leij Bouwbedrijven zegt nog minstens 15.000 euro tegoed te hebben van de stichting die de Anne Frankboom overeind hield met een hulpconstructie. De aannemer eist bovendien inzage in bijlagen van een expertiserapport.

Dat antwoordt de Amsterdamse aannemer in reactie op berichten dat hij de restanten van de Anne Frankboom zou hebben ingepikt. Van inpikken is volgens een woordvoerder geen sprake. “We willen alleen voorkomen dat de kosten voor opslag van de resten verder oplopen. Daarom hebben we de drie containers waarin de verzaagde boom ligt recent overgebracht naar een eigen terrein. Dat scheelt een paar honderd euro per maand stallingskosten.” Ondertussen steggelen Van der Leij en de stichting Support Anne Franktree nog over de kosten die de aannemer de afgelopen jaren maakte voor de boom. Samen met zijn onderaannemers sponsorde Van der Leij de bouw van de hulpconstructie voor de boom met ruim 70.000 euro. Daarnaast verstrekte hij een renteloze lening van 15.000 euro. Dat laatste bedrag wil hij graag terugzien, net als de ruim 30.000 euro die hij uitgaf toen de boom in augustus vorig jaar omwaaide en verzaagd en afgevoerd moest worden. Uit het rapport dat verzekeraar Generali voor de stichting opstelde zou niet alleen blijken dat de lassen niet deugden, wat de verantwoordelijkheid is van de hoofdaannemer. Er zouden ook fouten zijn gemaakt bij het ontwerp, wat de verantwoordelijkheid is van de stichting.

Reageer op dit artikel