nieuws

Software voor bestandsbeheer kan meer

bouwbreed

Blue Cielo introduceert ProjectForce, een programma voor bestandsbeheer op basis van Microsoft Sharepoint. Daarmee is meer mogelijk dan met andere systemen.

Dat stelt Edwin van Dijk, directeur product management bij Blue Cielo in Rijswijk. “Microsoft Sharepoint schiet op enkele punten tekort voor het managen van bestanden van ingenieurs. Daarom hebben we het Finse bedrijf Kronodoc opgekocht en met diens kennis ProjectForce ontwikkeld. Eind september leveren we de eerste versie. ProjectForce kan behalve met AutoCad en Revit ook omgaan met documenten van andere cad-programma’s zoals Inventor en SolidWorks.” Volgens Van Dijk is de bouw te eenzijdig gericht op AutoCad en Revit.
Blue Cielo (voorheen Cyco) is een van oorsprong Nederlands bedrijf met vestigingen en klanten over de hele wereld. Het levert onder meer plant information management (pim)-systemen aan de procesindustrie. “De behoefte aan building information management begint nu pas in de bouw op te komen”, aldus Van Dijk. Met ProjectForce kunnen volgens hem procesverbeteringen worden doorgevoerd op het gebied van bestandsbeheer. Blue Cielo levert reeds andere software aan BAM Infraconsult en Arcadis. Beide ondernemingen reageren volgens Van Dijk positief op de proefversie van ProjectForce.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels