nieuws

Viersterrenhotel met duurzaamheidscertificaat

bouwbreed Premium

In opdracht van Amstelside werken de architectenbureaus Mulderblauw en Paul de Ruiter aan het ontwerp voor het Hotel Amstelkwartier

Het viersterren-plus hotel nabij het Amstelstation is het eerste in Europa met het duurzaamheidscertificaat LEED Platinum.
Het hotel telt ruim driehonderd kamers verdeeld over twintig verdiepingen. Hierin wordt slim gebruik gemaakt van het feit dat de hotelgast grote delen van de dag afwezig is of slaapt. Daarbij reageert de gevel op het buitenklimaat en voorkomt warmteverlies of oververhitting.
De overige benodigde energie wordt zelf opgewekt, deels met biomassa uit het hotel. De kas op de bovenste laag neemt CO2op uit de gebruikte ventilatielucht. Warmte uit afgevoerde ventilatielucht wordt opgevangen en weer opnieuw gebruikt. Start van de bouw staat volgend jaar gepland.

Reageer op dit artikel