nieuws

Hogere bijdragen Rijnlandroute

bouwbreed Premium

De samenwerkende gemeenten in Rijnland hebben hun bijdrage aan de Rijnlandroute bijna verdubbeld naar in totaal minstens 73,5 miljoen euro

Zij hebben dit gedaan om aan te geven hoe belangrijk de weg is voor de regio. Zonder die weg is bijvoorbeeld bebouwing van voormalig vliegkamp Valkenburg niet mogelijk.
Van het extra geld betalen Katwijk en Leiden samen 25 miljoen, de andere gemeenten die meedoen in het regionaal investeringsfonds betalen elk 12,5 miljoen met uitzondering van Leiderdorp. De gemeente Voorschoten heeft aan haar bijdrage wel de voorwaarde gesteld dat gekozen wordt voor de variant Churchill Avenue.
Het algemeen bestuur van Holland Rijnland heeft daarbij bepaald dat de regionale bijdrage alleen wordt gegeven als de weg voldoende doorstroming biedt tussen de A4 en de aansluiting van de N206 in Katwijk. Dit moet blijken uit verkeersberekeningen in het milieueffectrapport.

Reageer op dit artikel