nieuws

Deltatec verbetert afvoer van plat dak

bouwbreed Premium

Deltatec heeft een hemelwaterafvoer geconstrueerd uit een loden plakplaat en een aluminium valpijp

De plakplaat verdwijnt onder de dakbedekking en is waterdicht in de buis verwerkt. Lood komt in deze constructie niet in contact met regenwater en kan dus niet uitspoelen. Het bedrijf uit Dinxperlo heeft op deze combinatie patent aangevraagd. Deltatec levert ook plakplaten uit loodvervanger en uit kunststof, epdm en bitumen. De aluminium buis is ongevoelig voor zuur wat uit bitumineuze dakbedekking vrijkomt. De afvoerbuis is gemaakt uit 1,5 millimeter dik aluminium. Door deze dikte drukt de buis tijdens het vervoer minder snel in elkaar dan een loden buis. De afvoer is bedoeld voor platte daken en voor goten.

Reageer op dit artikel