nieuws

Regenwatersysteem draait ook op zonnepaneel

bouwbreed Premium

Het nieuwste regenwatersysteem van GEP Benelux uit Gorinchem is volgens de fabrikant ook aan te sluiten op een zonnepaneel

De pomp van deze IRM-1 verbruikt 82 watt bij een capaciteit van 1140 liter per uur. Dat is zo weinig, dat de pomp zijn energie via een zonnepaneel kan betrekken. Pompen van concurrerende systemen verbruiken volgens GEP ruim 750 tot 1200 watt. Het hogere verbruik zou samenhangen met de zelfaanzuigende centrifugaalpomp die andere fabrikanten veelal gebruiken. Die zijn wat GEP betreft overgedimen­sioneerd en nemen daardoor meer energie op dan nodig is.
In de IRM-1 zit een membraampomp die met minder energie toe kan.
De fabrikant ontwikkelde het systeem voor woningen. De installatie pompt regenwater uit een opvang naar onder meer het toilet en de wasmachine.

Reageer op dit artikel