nieuws

Overname van Bucyrus is voor Caterpillar de grootste ooit

bouwbreed Premium

Caterpillar legt 7,6 miljard dollar (bijna 5,6 miljard euro) neer voor Bucyrus, fabrikant van mijnbouwapparatuur. Dat heeft de Amerikaanse producent van bouwmachines bekendgemaakt.

Het gaat om de grootste overname van Caterpillar ooit. Het concern neemt ook de schuld van 1 miljard over van het beursgenoteerde Bucyrus. De aandeelhouders van het Amerikaanse bedrijf krijgen 92 dollar per aandeel uitbetaald, een premie van 32 procent op de slotkoers van vrijdag.
De overname zal naar verwachting in het midden van 2011 worden afgerond. Caterpillar zal voor 2 miljard dollar aan nieuwe aandelen uitgeven als de transactie is afgerond, zo liet topman Doug Oberhelman weten.
Caterpillar, dat met de overname zwaar inzet op de mijnindustrie, heeft de afgelopen maanden al meerdere, aanzienlijk kleinere, overnames gedaan.
“De mijnbouwindustrie vraagt ons al jaren of we meer producten voor hun sector kunnen leveren”, aldus Oberhelman. “Met deze overname geven we gehoor aan die oproep. Wij geloven in een goede toekomst van de mijnbouw.”

Interessant

Bucyrus steunt de overname door Caterpillar, maakte bestuursvoorzitter Tim Sullivan duidelijk. “Voor onze aandeelhouders is dit een zeer interessante transactie”, aldus de Bucyrus-topman. “Ik ben er van overtuigd dat we een uitstekende partner hebben gevonden in Caterpillar.”

Reageer op dit artikel