nieuws

Nieuwe selectie architecten voor ontwerp theater

bouwbreed Premium

De gemeente Emmen is begonnen met een nieuwe voorselectie van vijf architecten

Het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger Urbis spande in mei dit jaar met succes een rechtszaak aan tegen de gemeente. Het bureau kwam niet door de eerste ronde en vond de beoordelingsgronden niet transparant. De gemeente weigerde de criteria te noemen. De rechtbank in Assen bepaalde dat de selectie overnieuw moest. De selectiecriteria zijn nu nauwkeuriger omschreven. Zo worden de inschrijvers niet meer met elkaar vergeleken, maar op hun eigen merites beoordeeld. Ze kunnen bovendien een ‘best practice’ als kwaliteitskeurmerk aanleveren.
In de beoordelingscommissie zitten nu meer deskundigen uit de wereld van architectuur, theater en vrije tijd en minder bestuurders. Het nieuwe theater kost 40 miljoen euro. In het gebouw komt een entree naar een Belevingspark van Dierenpark Emmen dat 20 miljoen kost. Volgend voorjaar wordt bekend wie het theater mag ontwerpen. De bouw staat gepland voor najaar 2012. In 2014 moet het gebouw opgeleverd worden.

Reageer op dit artikel