nieuws

Duitse b&u groeit gestaag naar niveau van 2005

bouwbreed Premium

De Duitse burgerlijke en utiliteitsbouw trekt duidelijk aan

De vraag uit de markt nadert het niveau van vijf jaar geleden. Volgens het Statistisch Bundesamt nam het volume aan opdrachten in september, ten opzichte van jaar geleden, met 1,2 procent toe. Over de eerste negen maanden haalde de sector b&u 7,5 procent meer werk binnen. De infrabouwers zien hun orderportefeuilles langzaam dunner worden. In september bedroeg de daling ten opzichte van een jaar eerder 3,2 procent. De orderstroom was in de eerste drie kwartalen van het jaar 2,3 procent kleiner dan in het vergelijkbare tijdvak vorig jaar. De aannemers met 20 of meer medewerkers zetten in de periode januari – september een omzet weg van 56,2 miljard euro.

Reageer op dit artikel