nieuws

CFE rekent op omzet van 1,7 miljard

bouwbreed Premium

De Belgische aannemer CFE stevent dit jaar af op een omzet van ruim 1,7 miljard euro. De winst komt net als vorig jaar weer in de buurt van de 62 miljoen euro.

CFE is voor 47 procent in handen van de Franse bouwer Vinci. Een belangrijke tak is natte waterbouw. CFE is voor de helft eigenaar van baggerbedrijf Deme.
De bouwdivisie van CFE zag in de eerste negen maanden van het jaar zijn omzet met 8 procent dalen tot 515 miljoen euro. Vooral vanuit de particuliere hoek kwam minder werk. “In Vlaanderen en Nederland blijft de activiteit, onder impuls van de grote burgerlijke bouwprojecten, stabiel en vergelijkbaar met vorig boekjaar”, bericht het concern. “Op internationaal vlak is de omzet weliswaar nog beperkt, maar neemt aanzienlijk toe.”
De bouwbedrijven van het concern hebben voor 794 miljoen euro orders in portefeuille. Begin dit jaar bedroeg het volume nog 845 miljoen. De daling wijt CFE vooral aan de afnemende hoeveelheid werk van private investeerders in Midden-Europa.
In het segment baggeren en milieu steeg in de eerste driekwart van het jaar de omzet naar 657,5 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bleef de teller staan bij 504 miljoen.

Opdrachten

Deme realiseerde met een bedrag van 1,3 miljard euro in de eerste negen maanden een ruim 30 procent hogere omzet. Het orderboek bevat werk ter waarde van 2,1 miljard euro. In het derde kwartaal haalde Deme belangrijke opdrachten binnen in Rusland en Angola. Ook werd de bouw gegund van twee windparken in Duitse wateren.

Reageer op dit artikel