nieuws

Bindende afspraken ventilatiesystemen

bouwbreed Premium

Bindende afspraken tussen alle betrokkenen zijn nodig om de prestaties van ventilatiesystemen te verbeteren

Dat vindt de Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten, VLA.
De vereniging reageert op onderzoek van bureau BBA Binnenmilieu. Dat constateerde dat weinig is veranderd sinds in 2002 de eerste problemen naar buiten kwamen met de balansventilatie in de Amersfoortse wijk Vathorst. De capaciteit van de luchtafvoer voldoet voor 70 procent niet aan het Bouwbesluit. Veel ventilatie-units maken ook nog te veel herrie.
Volgens de VLA zijn de ventilatiesystemen zelf in orde. Maar het kan misgaan tijdens ontwerp, installatie en onderhoud. De fabrikanten ontplooiden volgens de VLA al initiatieven om de kwaliteit te verhogen, zoals invoering van de ventilatieprestatiekeuring. Het is nu zaak met meer bouwpartijen afspraken te maken over prestatie-eisen.

Reageer op dit artikel