nieuws

Ytong cellenbetonblokken halen hogere Rc-waarde

bouwbreed

-Xella maakt zijn Ytong cellenbetonblokken energiezuiniger, meldt de fabrikant uit Gorinchem

Een blok van 500 millimeter haalt volgens de producent een Rc-waarde van 6,25. Een woning met een buitenwand van cellenbetonblokken voldoet daarmee in Xella’s visie aan een epc van 0,2. De isolatiewaarde valt volgens de fabrikant nog hoger uit wanneer de blokken aan de buitenkant worden geïsoleerd met de minerale isolatiepanelen van Ytong Multipor. De producent adviseert de blokken voor het maken van een massieve regendichte gevel. Anders dan in de omringende landen wordt dat in Nederland naar Xella’s ervaring nog weinig gedaan. De blokken komen in een gladde uitvoering en met een messing en groefverbinding.

Reageer op dit artikel