nieuws

Woningen weg voor railterminal

bouwbreed

Op industrieterrein Chemelot in Geleen kan worden begonnen met de bouw van een nieuwe railterminal

Kosten 15 miljoen euro. De bouw is mogelijk door een bijdrage van 7,2 miljoen euro uit het met aardgasbaten gevulde Fonds Economische Structuurversterking (FES) van het Rijk. Met dat geld worden onder meer 34 woningen in de Geleense wijk Mauritspark gekocht. De bewoners moeten binnen twee jaar verhuizen. Met de komst van de terminal staat de leefbaarheid in de wijk onder druk, aldus de gemeente Sittard-Geleen. De gemeente gaat hierover praten met de buurtvereniging. Vele bewoners wonen er al meer dan dertig jaar.
De overslagterminal moet de verdere ontwikkeling van industrieterrein Chemelot, waarop onder meer Sabic en DSM liggen, aanjagen.

Reageer op dit artikel