nieuws

Ingenieur en bouwdirecteur genomineerd voor FZ-award

bouwbreed

Bouwdirecteur Gerrie Boeve-Reurink en ingenieur Elphi Nelissen zijn genomineerd voor de Federatie Zakenvrouwen (FZ) award, de prijs voor beste vrouwelijke ondernemer.

Gerrie Boeve-Reurink is genomineerd in de categorie mkb. Boeve, die werd voorgedragen door Bouwend Nederland, is directeur van de Noordersluis Bouwgroep, die zij in 1984 samen met haar man oprichtte. De ondernemer is blij met haar nominatie. “Er zijn weinig vrouwen in de bouwsector actief en nog minder die hun bedrijf zelf hebben opgericht.” De bouwgroep groeide in de loop der jaren uit tot een bedrijf met 160 medewerkers. “Wij zijn erin geslaagd om ook in tijden van crisis te groeien.” In 2009 nam de onderneming uit Lelystad twee bedrijven over. Het geheim? “We proberen op al onze vestigingen dezelfde werkwijze toe te passen.” Hierdoor heeft Noordersluis de crisis doorstaan, denkt de directeur. “Door op dezelfde manier te werken konden we schuiven met personeel. Zo bleef iedereen aan het werk.”
Of de award binnen handbereik is weet Boeve niet. “De concurrentie is groot. De jury moet maar beslissen.”
Elphi Nelissen dingt mee naar de mkb-award. De directeur en oprichter van Nelissen Ingenieursbureau in Eindhoven bouwde haar bedrijf in negentien jaar uit tot een onderneming met zeventig medewerkers. “Dat zal voor de jury wel meegespeeld hebben”, denkt de ingenieur. Haar bedrijf zit nog altijd in de lift. “We groeien nog een beetje. Waarom? Omdat we goed werk leveren, goede acquisities hebben gedaan en een gezond klantenbestand hebben.” Over de uitreiking van de award heeft Nelissen nog niet nagedacht. “Ik vind het leuk om genomineerd te zijn en zou de prijs graag willen winnen. Maar ach, ik kan er nu toch geen invloed meer op uitoefenen.” De ingenieur heeft vertrouwen in een goede afloop. “Ik heb goed naar de concurrentie gekeken. Volgens mij maak ik een aardige kans.”
De winnaars van de FZ-awards worden vrijdag 8 oktober bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel