nieuws

PvdA bekommert zich over lager btw-tarief

bouwbreed

Den HaagDe PvdA is uiterst kritisch over het tijdelijk lagere btw-tarief voor renovatiewerkzaamheden


Kamerlid Monasch trekt in twijfel of aannemers de verlaging daadwerkelijk zullen doorberekenen aan hun klanten. Van minister De Jager (financiën) wil hij weten welke afspraken daarover gemaakt zijn met Bouwend Nederland. Net zoals D66 is Monasch benieuwd hoe effectief de maatregel is.
De PvdA’er breekt verder een lans voor architecten en vindt dat ook zij van de regeling moeten kunnen profiteren. Tot slot vraagt Monasch zich af of het waar is dat renovaties van woonboten en woonwagens niet meetellen.
Het lagere tarief (6 procent in plaats van 18 procent) geldt voor renovatieopdrachten die opgeleverd worden tussen 1 oktober 2010 en 1 juli 2011.

Reageer op dit artikel