nieuws

Nominaties voor Dubo Award rollen uit matrix

bouwbreed

De drie nominaties voor de Dubo Award 2010 zijn bekend. De vijf leden van de Award Commissie hebben hun voorkeuren doorgegeven aan het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO). Uit een matrix rolden de drie meest gekozen inzendingen.


Dat meldt Haitske Daniels, marketing coördinator bij het SBO in Eindhoven. De drie nominaties staan op de website www.dubodag.nl en bezoekers van de website worden uitgenodigd om eenmalig hun stem op een van de drie uit te brengen. Genomineerd zijn het Erdo Klimaatdak van www.klimaatdak.nl, Nobelwood van www.foreco.nl en Mind Building van www.janwind.nl. De leden van de Award Commissie hebben hun keuze individueel gemotiveerd. “Maar het lijkt me niet juist om mijn motivatie bekend te maken, daarvoor zouden we eerst bij elkaar gekomen moeten zijn”, aldus Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design and Sustainability aan de TU Delft. Hij is zowel lid van de commissie als dagvoorzitter van de Dubo Dag op 29 september in ’t Spant te Bussum.
Van den Dobbelsteen meldt dat het Erdo Klimaatdak en Mind Building ook in zijn top drie voorkomen, maar wil over zijn keuze en motivatie verder niets kwijt. Het dak is een idee van Erdo uit Capelle aan den IJssel. Bij de renovatie van platte bitumineuze daken komen de installaties voor warm water en elektriciteit op het bestaande dak te staan, op een lichte constructie van aluminium spanten en kunststof poeren. Mind Building is een bouwsysteem ontwikkeld door architect Jan Wind. Het systeem maakt verandering van functie en demontage makkelijk. Nobelwood is een vinding van Foreco. Het bedrijf verduurzaamt dennenhout met een hars van afval uit de suikerindustrie.

Reageer op dit artikel