nieuws

MAS Architecten ontwerpt winkelcentrum in Hengelo

bouwbreed

Voor de ontwikkeling van een wijkwinkelcentrum in Hengelo heeft opdrachtgever woningcorporatie Welbions haar keuze laten vallen op MAS Architectecten uit Hengelo


Welbions heeft gekozen voor uit drie geselecteerde architectenbureaus. De keuze viel op MAS Architecten omdat het ontwerp goed aansluit bij de overige onderdelen van de stadsvernieuwingswijk Berflo Es: de brede school en multifunctionele accommodatie, het Watertorenpark en de nieuw te bouwen woningen. Daarnaast heeft de architect rekening gehouden met duurzaamheidsaspecten zoals oplossingen voor het energieverbruik en -hergebruik.
In het nieuwe winkelcentrum is ruimte voor 3000 vierkante meter winkels, 900 vierkante meter commerciële voorzieningen en circa honderd wooneenheden voor diverse doelgroepen. Volgens planning kan eind 2013 het winkelcentrum worden geopend.

Reageer op dit artikel