nieuws

Het lange wachten op herstel

bouwbreed

Het herstel van de economie hapert. De staalprijzen vertonen al vanaf juni nauwelijks beweging.


Met een telefoontje extra is soms nog wat geld te verdienen. De tijd is goed om te hengelen naar een korting. Iedereen is duidelijk dat de bouw op zijn vroegst pas weer in 2011 zal aantrekken. De vraag naar beton- en balkstaal neemt voorlopig dus niet toe. Louter rust aan het front? Iemand hoeft maar een vonk in de olie te gooien en we leven weer in een gekkenhuis.
De inkopers van aluminium hebben afgelopen week 4 procent dieper in hun buidel moeten tasten. Koper werd 3 procent duurder. De prijs van zink steeg 2 procent, lood ging 0,4 procent omhoog.
De leveranciers van hout wachten af. Wat zal de invoering van de lage btw voor renovatie en onderhoud teweegbrengen? Vooral particulieren piekeren over een verbouwinkje. Ondanks het vrijkomen van het spaarloon blijft het geld schaars. Heel wat huishoudboekjes zijn niet op orde. Grotere verbouwingen zijn afhankelijk van de toeschietelijkheid van de banken.
Zand en grind laten op het eerste gezicht geen beweging zien. Achter de schermen vertonen de prijzen een neergaande beweging. De daling wordt gecompenseerd door de oplopende kosten voor transport.
Bij de kunststoffen steeg de prijs van pvc met een tientje per ton. De materialen pp en hdpe houden zich gedeisd.

(NBI)

Reageer op dit artikel