nieuws

Grontmij onderzoekt wateroverlast Kommerzijl

bouwbreed

Grontmij begint in opdracht van de gemeente Zuidhorn een onderzoek naar extreme wateroverlast in veertig woningen in Kommerzijl

Bewoners klagen dat regenwater hun tuin en huis inloopt doordat de riolen niet goed functioneren. Scheurvorming, schimmels op de muren en verzakte vloeren zijn het gevolg. Het onderzoek moet eind november zijn afgerond.
De gedupeerden denken dat er bij een renovatie van de riolering in 2003 fouten zijn gemaakt. Wethouder Fred Stol (CDA) van Zuidhorn wil dat Grontmij het rioolstelsel onderzoekt. Het grondwaterpeil is niet extreem hoog, wees een eerder onderzoek van Grontmij uit. Daarvoor werden zeven peilbuizen geplaatst. Grontmij gaat na of destijds rioolbuizen met een juiste diameter zijn gebruikt en of de berekening van de afwatering klopte.

Reageer op dit artikel