nieuws

Brabant verlengt verkoopgarantie

bouwbreed

De provincie Noord-Brabant heeft besloten de koopwoningenmarkt nog langer te stimuleren

Zo wordt de Brabantse Verkoopgarantie die per 1 oktober zou aflopen, verlengd tot 1 januari. In de regeling krijgen kopers van nieuwbouwwoningen de garantie dat hun oude woning gekocht zal worden als zij er zelf niet in slagen de woning binnen een jaar kwijt te raken. Dat beperkt het risico van dubbele lasten.
Ook de Brabantse Starterslening wordt langer in stand gehouden, tot 1 april 2011. De provincie wijst daarbij wel op de rol van de gemeenten die mee zijn gaan doen met de provincie en hun financiële bijdrage hebben verhoogd. Reden voor de provincie om door te gaan, is het feit dat het nog steeds niet goed gaat met de woningbouw in Brabant.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels