nieuws

Wateropdrachten voor Grontmij

bouwbreed

Grontmij heeft een groot raamcontract getekend voor watermanagement in het Verenigd Koninkrijk

Opdrachtgever is United Utilities. Grontmij verwacht de komende vijf jaar tussen 17,5 en 24 miljoen euro aan inkomsten. Het gaat om haalbaarheidsonderzoeken, ontwerpwerkzaamheden en het analyseren van water- en afvalwaternetwerken.
Deze week werd ook bekend dat het ingenieursbureau uit De Bilt de aanvraag van vergunningen voor een nieuw aan te leggen onderzeese elektriciteitskabel tussen Nederland en Denemarken gaat verzorgen voor Tennet. Dat levert ruim 1 miljoen euro op. Door de nieuwe kabel wordt het eenvoudiger groene energie tussen de landen uit te wisselen. Zo zal bijvoorbeeld in periodes met een overschot aan windenergie in Denemarken deze energie in Nederland kunnen worden afgezet. Ook wordt onderzocht of offshore windparken in de buurt van de kabel kunnen worden aangesloten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels