nieuws

Orderstroom b&u in Duitsland groeit

bouwbreed

De burgerlijke en utiliteitsbouw in Duitsland heeft in juni 14,2 procent meer opdrachten binnengehaald dan in dezelfde maand vorig jaar

De infrabedrijven zagen de orderstroom met 10,7 procent afnemen. Brancheorganisatie Deutsche Bauindustrie is slechts matig tevreden over de ontwikkelingen in de sector. Vooral zit dwars dat de lagere overheden veel minder investeren dan in hun conjunctuurprogramma’s beloofd is. Het volume aan nieuwe orders lag het tweede kwartaal 7,9 procent onder het niveau van 2009.
Positief daarentegen ontwikkelt zich het werk vanuit het bedrijfsleven. Het aantal nieuwe opdrachten steeg in de periode april-juni met 7,8 procent. In de productiecijfers is de aantrekkende orderstroom nog niet terug te vinden. De afgifte van het aantal bouwvergunningen van private opdrachtgevers daalde in de eerste helft van het jaar met 19,6 procent.

Reageer op dit artikel