nieuws

Draka profiteert van koperprijs

bouwbreed Premium

Draka heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet flink kunnen opvoeren, vooral dankzij sterk gestegen koperprijzen.

Dat heeft de kabelproducent gisteren bekendgemaakt. De bedrijfsopbrengsten stegen met 12 procent tot 1,14 miljard euro. Volumegroei zat er voor Draka niet in. In het eerste halfjaar moest de onderneming een afzetdaling van 0,6 procent slikken.
Topman Frank Dorjee toonde zich niettemin tevreden. Volgens hem is er wereldwijd sprake van enig marktherstel. In het tweede kwartaal leidde dat al tot een volumestijging van 0,9 procent. Dorjee: “Het internationale economisch herstel, welke in 2010 is ingezet, zal naar verwachting vanaf de tweede helft van dit jaar de eerste positieve effecten hebben op Draka’s eindmarkten en resultaten.”
Over het eerste half jaar daalde het bedrijfsresultaat nog met 17 procent tot 34 miljoen. Onder aan de streep hield Draka 1,5 miljoen over. Dat is 75 procent minder dan in dezelfde periode vorig. De winstdaling werd vooral veroorzaakt door extra herstructureringskosten van bijna 22 miljoen.

Besparingen

De ingrepen in de organisatie moeten dit jaar leiden tot 30 miljoen euro aan besparingen. In de eerste zes maanden bedroeg de behaalde besparing 15 miljoen. Dorjee verwacht dat het resultaat over de tweede helft van het jaar hoger zal uitkomen dan in de eerste halfjaar. Hoeveel precies kon de bestuursvoorzitter niet aangeven.

Reageer op dit artikel