nieuws

Qualivent van Qlima nu regulier handelsproduct

bouwbreed

De kinderziektes zijn eruit, zegt Rob Löring van Qlima over zijn ventilatiesysteem Qualivent

De producent uit Oldenzaal levert deze CO2-geregelde actieve ventilatiestroken nu als regulier handelsproduct voor de utiliteit. De Qualivent wordt in bestaande kozijnen geplaatst. Soms kunnen ze volgens Löring ook bestaande passieve ventilatiestroken vervangen. De regeling bedient het systeem draadloos aan de hand van de gemeten hoeveelheid CO2in de binnenlucht. De Qualivent voert langs het plafond frisse lucht aan. Verse en reeds aanwezige lucht mengen zich en voorkomen zo koudeval langs ramen en tocht. De ventilator kan in omgekeerde richting draaien. In de zomer kan zo koelere lucht van de noordzijde worden aangezogen en in de winter warmere lucht van de zuidzijde.

Reageer op dit artikel