nieuws

Opdracht Kargo naar KWS en Mercon

bouwbreed

De combinatie KWS Infra/Mercon Steel Structures heeft bij Rijkswaterstaat een design & constructcontract weten binnen te halen voor groot onderhoud aan acht stalen boogbruggen

Daarvan gaan er zes over het Amsterdam-Rijnkanaal, één over het Buiten-IJ in Amsterdam en één over het Lekkanaal in Nieuwegein.
Naast de onderhoudswerkzaamheden wordt van een aantal bruggen de doorvaart 25 tot 50 centimeter verhoogd voor de vierlaagse containervaart. De werkzaamheden beginnen in de eerste helft van volgend jaar en duren tot uiterlijk 2016. De opdracht, Kargo genaamd, staat voor Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud. Bij het uitkiezen van de winnende combinatie speelde volgens Rijkswaterstaat veiligheid en minimalisering van de hinder “uitdrukkelijk een rol”.

Reageer op dit artikel